Recomandari pentru degustari de vinuri nobile romanesti

Vinul reprezinta una dintre bauturile care nu trebuie sa lipseasca de la nici un eveniment important. Din gama de vinuri nobile romanesti a Cramei Budureasca, ce cuprinde exclusiv produse deo calitate recunoscuta la nivel international amintim Cabernet, Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Oro Manisa, Noble 5. Acestea sunt numai cateva vinuri din colectia Cramei Budureasca, iar pentru a vedea lista intreaga cu produse, va recomandam sa intrati pe site-ul www.budureasca.ro. Crama Budureasca este una dintre cele mai mari crame din podgoria Dealu Mare si a obtinut de-a lungul timpului multiple premii si medalii la concursurile nationale si internationale. Totodata, Crama Budureasca dispune de spatii destinate birourilor si de zone speciale pentru degustari de vinuri. Cei care viziteaza crama au acces si la magazinul de desfacere si vanzare, de unde se pot achizitiona toate gamele de vinuri produse de Budureasca. Produsele Budureasca pot fi achizitionate inclusiv de pe magazinul online.

Pentru a ne bucura de toate calitatile vinului produs de Budureasca si pentru a-l savura deplin, ar fi de preferat sa respectam cateva recomandari, printre care:

Vinul trebuie sa fie consumat la o temperatura moderata, deoarece un vin rece estompeaza aromele, in timp ce un vin servit prea cald, pare greoi si tare.

Vinurile mai tinere trebuie servite la temperaturi mai scazute decat vinurile mai vechi. Temperaturile ridicate intensifica dulceata vinului, iar cele scazute accentueaza astringenta si gustul amar specifice vinurilor bogate in taninuri.

Aducerea vinurilor la temperaturile ideale consumului trebuie sa se realizeze lent. Variatiile bruste de temperatura dezechilibreaza buchetul unui vin. Destuparea vinului rosu se face cu cateva ore inainte de servire, iar destuparea vinului alb se realizeaza in momentul servirii.

Vinul rosu se serveste la temperaturi mai ridicate, astfel incat sa te poti bucura de aromele fructate specifice. Este indicat sa servesti un vin rosu la o temperatura putin mai scazuta fata de cea recomandata. Daca il vei degusta atunci cand este prea cald, temperatura ridicata ii va diminua din prospetime, gust si arome, iar acesta poate avea un gust prea alcoolic si searbad.

Vinurile albe si rose se servesc reci. Vinul alb se serveste la temperaturi mai scazute decat vinul rosu, dar trebuie sa te asiguri ca nu este prea rece. Vinului alb servit prea rece nu i se distinge suficient de bine aroma specifica.

O alta categorie de vin este cel spumant, care se recomanda a fi servit la temperaturi scazute, pentru a permite degajarea controlata a bulelor pentru o perioada de timp cat mai indelungata. Sticlele de vin spumant se racesc cel mai bine in frapiere, intr-un amestec de apa cu gheata.

Author Image
admin

Leave a Reply