Femibion 1, partenerul femeilor în perioada sarcinii asigură aportul necesar de folați si de nutrienți corespunzatori din perioada preconcepției pana la finalul perioadei de alaptare.
Vitaminele prenatale contribuie la dezvoltarea bebelușului si contine o cantitate mare de folati, iod si vitaminele B, C și E, de care organismul are nevoie din plin in timpul sarcinii.
Femibion 1 reprezinta combinația optima de nutrienți necesara de la planificarea conceptiei, pana la sfarșitul primului trimestru de sarcina, cu un conținut ridicat de folați cum ar fi, metafolin, acid folic, complex de vitamine B, vitaminele C, E si iod. Folatul, derivat al acidului folic, contribuie si la mentinerea sanatatii psihice, reducerea oboselii si extenuarii, precum si la funcționarea in parametri normali a sistemului imunitar.
Metafolin reprezinta forma biologic activa a acidului folic, direct utilizabila de catre organism, spre deosebire de acidul folic, care are nevoie de metabolizare in mai multe etape. Acesta are efect optim chiar și la femeile care nu pot metaboliza complet acidul folic, fiind disponibil pentru prima oara in lume prin intermediul Femibion.
Majoritatea specialiştilor in obstetrica-ginecologie, in momentul in care confirma sarcina, le vorbesc mamelor şi despre suplimentele de acid folic. Problema este ca majoritatea femeilor afla ca sunt insarcinate abia la 4 – 6 saptamani dupa momentul conceperii. Iar acidul folic este important inca din prima zi a sarcinii. Aşa ar fi sa iei acid folic chiar din momentul in care te hotarasti ca vrei un copil şi pana in saptamana a 12-a de sarcina.
Folatul sau acidul folic are un rol extrem de important în formarea celulelor, mai ales a celor rosii.
În afara sarcinii, deficitul de folat poate duce la o forma de anemie cunoscuta ca anemie megaloblastica.
In cazul femeilor insarcinate, acidul folic luat inca din primele saptamani ale sarcinii reduce cu circa 70% riscul de malformaţii ale fatului legate de dezvoltarea tubului neural, cum ar fi spina bifida. Tubul neural se formează în săptămânile 3-4 de sarcin.
De asemenea, folatul sau acidul folic scade riscul de malformaTii la nivel oral, precum buza de iepure sau gura de lup. In plus, ajuta la nidaţie şi la formarea placentei. Folatul sau acidul folic scade si riscul unor boli congenitale de inima ale bebelusului si reduce riscul unei nasteri premature.
In timpul sarcinii, deficienta de acid folic poate duce la complicatii precum preeclampsie sau separarea prematura a placentei de peretele uterin.
Medicii spun ca, indiferent daca ai o dieta echilibrata şi sanatoasa, acidul folic trebuie luat din suplimente alimentare.