Aici se gaseste echipamentul de care este nevoie intr-o institutie medicala

Dezinfectarea in unitatile spitalicesti daca este facuta corect este foarte importanta pentru ca foarte multe organisme ajung sa fie rezistente la medicamente, iar acest lucru provoaca infectii care devin din ce in ce mai greu de tratat. Spatiul in care ne desfasuram activitatea in fiecare zi este important pentru noi si din acest motiv o igiena corecta nu doar ca este necesara, ci este obligatorie indiferent de activitatea pe care o avem.

Curatania este un process foarte important in orice industrie, dar cu atat mai mult este importanta in mod special in sectorul asistentei medicale. In spitale si in institutiile medicale in care ingrijirea pe termen lung, ingrijirea ambulatorie si ingrijirea la domiciliu sunt activitatea de baza, microorganismele se pot raspandi rapid pe suprafete si dispozitive medicale.

Spitalele sunt pline de bacterii si alte microorganisme care doar asteapta sa infecteze pacientii, iar orice persoana ce vine din exterior si care este mai sensibila la infectii din cauza bolilor pe care le are risca sa se imbolnaveasca.

In aceeasi masuri sunt afectate si clinicile stomatologice, care desi au un numar mai mic de pacienti decat spitalele pot fi expuse la riscul unei contaminari, iar printr-o curatare si dezinfectie incorecta poate ajuta din pacate la raspandirea de bacterii, virusi, boli.

Controlul infectiei este o parte importanta a culturii medicale in spitale, iar curatarea si dezinfectia mediului este o parte deosebit de importanta. Astfel sunt necesare metode de curatare riguroase pentru a se asigura ca incaperile si echipamentele sunt sigure pentru pacienti.

In cazul in care nu se utilizeaza un detergent eficient inainte de dezinfectie, el poate produce rezultate ineficiente si creeaza un pericol pentru mediul din cadrul unei unitati medicale.

Pentru a nu se ajunge intr-o astfel de situatie, vezi oferta de solutii medicale in magazinul medaz.ro.

Curatarea si dezinfectarea tuturor echipamentelor este esentiala pentru a se putea efectua servicii medicale in interiorul unui spital sau al unei clinici in cele mai sigure conditii.Astfel, in spital se folosesc materiale de unica folosinta.

Curatarea suprafetelor este importanta dar are un risc mai scazut pentru transmiterea directa a bacteriilor si virusilor. O modalitate de transmitere directa a acestora o reprezinta mainile profesionistilor din domeniul sanatatii sau acestea se mai pot transmite prin intermediul instrumentelor. Astfel este necesar sa se foloseasca detergenti medicali de buna calitate pentru curatarea mainilor si a instrumentelor, asta se traduce prin faptul ca unitatile spitalicesti trebuie sa investeasca in materiale de calitate in vederea evitarii raspandirii infectiilor.

La MedAZ exista o echipa de profesionisti care va poate consilia in alegerea celor mai bune produse ce vor corespunde celor mai riguroase standarde in ceea ce priveste siguranta pacientilor din punct de vedere al curateniei si dezinfectiei.

Author Image
admin

Leave a Reply