Ayrton Senna – unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din toate timpurile

Cursele de mașini au fost dintotdeauna cele mai așteptate evenimentele sportive. Acestea au început la scurt timp după inventarea motorului cu combustie internă alimentat cu benzină în anii 1880. Considerate cele mai îndrăgite evenimente din segmentul auto, cursele reprezintă centrul suprem al mașinilor de top, prin design, tehnologie și viteză.

Haideți să aruncăm o privire asupra celor mai buni piloți de F1 din toate timpurile, recunoscuți pentru performanță, adrenalină, competitivitate și neînfricare, caracteristici care atrag tot mai mulți iubitori de curse. Intrați pe thecars.ro și aflați povestea de viață a celor mai buni piloți de Formula 1 din toate timpurile: Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio, Jackie Stewart, Stirling Moss, Alain Prost, Mika Häkkinen, Sebastian Vettel, Fernando Alonso.

Considerat cel mai rapid pilot din anii ’90, Ayrton Senna da Silva a fost un fost campion brazilian de Formula 1, făcându-și debutul profesional în 1984 la Marele Premiu al Braziliei, unde s-a calificat pe locul 17. În 1985 a obținut primul punct în Campionatul Mondial, participând la a doua cursă pentru Marele Premiu al Portugaliei.

Senna da Silva a câștigat titlul de Campion Mondial de Formula 1 pentru șoferi în cel de-al 39-lea sezon al curselor cu motor FIA F1 în 1988, urmând să câștige din nou doi ani mai târziu. Cea de-a treia victorie obținută 1991 l-a făcut cel mai tânăr campion mondial.

Senna a câștigat ultima cursă din cariera în Marele Premiu al Australiei din 1993. El a murit un an mai târziu din cauza unei pierderi semnificative de sânge după un accident tragic pe pistă în Marele Premiu San Marino. Pilotul de curse a murit la vârsta de 34 de ani și este înmormântat la cimitirul Morumbi din Sao Paolo. În cariera sa glorioasă, a câștigat un total de 41 de Grand Prix și trei titluri mondiale.

Author Image
admin

Leave a Reply