Cărți pentru iubitorii de vin

Cărți pentru iubitorii de vin

Vinul și cărțile au mers bine împreună dintotdeauna și pentru mulți este o adevărată plăcere să își petreacă timpul liber în compania unui pahar de vin și a unei cărți bune. Dar, totuși, cum ar fi dacă am servi un pahar de vin și am citi și niște cărți despre….vin. Mai departe am pregătit pentru tine cele mai bune cărți care se concentrează pe această băutură și pe care merită să le ai în vedere când te pregătești de următoarea lectură.

Atlasul mondial al vinului

Faimosul critic de vinuri Janis Robinson și partenerul Hugh Johnson au pus bazele unei cărți de 400 de pagini care nu are cum să lipsească din colecția iubitorilor de vin și celor pasionați de viticultură. Publicată în anul 1971, această carte clasică detaliază istoria vinului din lumea antică și până în prezent, purtând cititorii într-o adevărată călătorie care se întinde pe parcursul mai multor milenii.

The Oxford Companion to Wine

Această carte este editată de acelaș autor și a câștigat cele mai prestigioase premii la competițiile de profil, fiind una dintre cele mai populare despre vin. Publicată inițial în anul 1994, a ajuns în prezent la a patra ediție și se bucură de contribuția a peste 180 de experți ai vinului. Poate fi citită nu doar pentru informațiile științifice și istorice, ci și pentru faptul că este o lectură foarte plăcută.

The Dirty Guide To Wine: Following Flavors From Ground To Glass

Cine își dorește să afle mai multe despre importanța jucată de tipul de sol în producerea vinului, atunci această carte scrisă de Alice Feiring este ideală. Pasionații de vin care vor să cunoască totul despre degustare, arome, tipuri de struguri și nu numai, se pot relaxa în compania acestei cărți.

Istoria vinului în 100 de sticle

Dacă ai chef de o carte ușor de parcurs, aceasta poate fi exact ceea ce căutai. Cartea scrisă de Oz Clarke este dedicată celor care își doresc să afle mai multe despre istoria vinurilor sale preferate și conține numeroase informații interesante ce merită descoperite.

Wine Trails

Cei de la Lonely Planet sunt bine cunoscuți în lumea turismului, fiind o platformă dedicată tuturor pasionaților de călătorii. Ei au lansat această carte cu idei de călătorie pentru persoanele care vor să viziteze cele mai deosebite regiuni viticole din lume. Astfel, din carte vei putea afla absolut toate informațiile necesare pentru a-ți pune la punct o vacanță pe cinste, de la unde să mergi, unde să te cazezi și restaurantele pe care să le frecventezi, până la obiectivele de neratat din zonă. Citește cartea și pregătește-te pentru următoarea aventură!

După o carte bună meriți și un pahar de vin pe măsură, așa că poți să vezi în cadrul magazinului online al Cramei Budureasca o mulțime de opțiuni care te vor mulțumi pe deplin. Un bun exemplu este vinul din Busuioacă https://budureasca.ro/vin-busuioaca/ care se bucură de o popularitate tot mai mare pe zi ce trece. Busuioaca din gama Budureasca Premium este un vin pe care nu trebuie să îl ratezi. Cucerește prin culoarea sa roz intens, care pare că anunță parfumul delicat de zmeură și dulceață de căpșuni. De asemenea, gustul este bine structurat, aciditatea este vibrantă, iar finalul fructat ne amintește de sucul de rodie și coacăzele roșii.

În plus, acesta este un vin foarte versatil, care poate fi servit și la masă, alături de numeroase preparate, în special cele din carne de pui, salate, brânzeturi fine, dar și cele din pește și fructe de mare. Totuși, pentru etalarea tuturor calităților sale, se recomandă servirea la o temperatură între 7 și 9 grade.

Author Image
admin

Leave a Reply