Cover band vs. formatie. Care e alegerea potrivita pentru urmatorul tau eveniment?

De cele mai multe ori apare o confuzie in privinta unor termeni comuni, pe care ii intalnim in cazul organizarii unor evenimente private sau publice: cover band si formatie. Nu putem pune semnul egal intre un cover band Bucuresti si o formatie. Explicatia e simpla. Cover band-ul este specializat pe coveruri, canta doar melodii de succes de la alti interpreti, hituri, adaptari ale pieselor originale, in vreme ce o formatie poate canta o varietate mai mare sau mai mica de melodii, inclusiv coveruri sau melodii originale, creatie proprie.

In functie de amploarea evenimentului si de invitatii de la acesta, de organizatori putem opta pentru un cover band Bucuresti ori de cate ori dorim un program muzical complet si diferit, un playlist cu toate piesele cunoscute reintepretate, cu un sound fresh. Cover band-urile sunt ideale pentru nunti, evenimente private, diverse petreceri unde avem public eterogen, de toate varstele, dar si o atmosfera care va trebui intretinuta cat mai bine pana spre dimineata. Trupele de coveruri vin si cu instalatii de sunet si de lumina, cu sunetisti si cu specialisti care se vor ocupa de partea tehnica, cu scena, dansatori, interpreti de muzica populara, coregrafie si tot ce e nevoie pentru un show total.

Un mare avantaj al trupelor de coveruri tine de flexibilitatea programului prestat, se pot invata melodii noi, se adapteaza playlist-ul in functie de eveniment, se pot adauga sau scoate anumite colaje, piese. Melodiile sunt si romanesti, si straine, sunt foarte usor de fredonat, sunt reochestrate si se poate dansa pe ele cat e noaptea de lunga. Trupa de coveruri se deplaseaza oriunde este nevoie, canta in interior si exterior, are instrumentisti de valoare, se ocupa si de organizarea partii artistice a evenimentelor. Un DJ este inclus in serviciile puse la dispozitie de trupa de coveruri, asa ca muzica va fi pana spre dimineata chiar si atunci cand trupele au incheiat seturile.

De cealalata parte, o formatie simpla poate avea un numar mai mare de membri, este si mai scumpa daca sunt multe instrumente, e mai dificil de gasit pentru ca are un program complicat. Formatia va canta diverse melodii, poate avea si melodii originale, melodii din toate genurile muzicale si pentru toate gusturile. O formatie nu se va ocupa si de alte lucruri, are nevoie de scena existenta de multe ori, de un spatiu special pentru ea unde sa poata canta, sa poata amplasa instrumentele. De lumini, sonorizare se ocupa organizatorul, cei care au evenimentul respectiv.

Author Image
admin

Leave a Reply