Crioterapia, o tehnică non-invazivă care te poate salva de boli grave

Crioterapia, o tehnică non-invazivă care te poate salva de boli grave

Crioterapia presupune practica medicală care se bazează pe temperaturi extrem de scăzute pentru a îngheța și a îndepărta țesutul nesănătos. Medicii îl folosesc pentru a trata multe afecțiuni ale pielii, precum și unele tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostată, de col uterin și de ficat.

De ce folosesc medicii crioterapia?

Crioterapia este un tratament minim invaziv. Acest tip de proces îndepărtează țesutul deteriorat sau bolnav din diferite afecțiuni medicale. Crioterapia nu se efectuează de obicei în cazul unor operații deschise. Majoritatea oamenilor se recuperează rapid după o intervenție chirurgicală și experimentează doar o mică durere. Dacă vă întrebați pentru ce ar putea fi utilă crioterapia, este de remarcat faptul că unii medici vă pot recomandă această tehnică medicală pentru:                    

  • Cancer osos
  • Cancer de col uterin, de ficat sau de prostată
  • Celulele precanceroase ale colului uterin (capătul inferior al uterului)
  • Boală de piele precanceroasă și cancer de piele în stadiu incipient, inclusiv carcinom cu celule scuamoase
  • Retinoblastom (cancer retinian la copii)
  • Afecțiuni ale pielii, cum ar fi negi sau pete întunecate

Cum funcționează crioterapia?

În timpul crioterapiei, specialiștii din această practică medicală aplică senzația de frig extrem pe țesutul bolnav cu ajutorul unor echipamente speciale. Experții pot folosi mai multe substanțe diferite pentru a crea frigul puternic folosit în crioterapie. Aceste substanțe pot include:

  • Nitrogen lichid.
  • Azot lichid monoxid de carbon.
  • Gaz natural argon.

Care crioterapie este cea mai recomandată și mai des folosită?

Există diferite moduri de a îngheța țesuturile.

Extern: Dacă țesutul se află pe piele, medicul va folosi de obicei un dispozitiv de pulverizare sau un tampon de bumbac pentru a aplică criogenul.

În interior: pentru a trata bolile din organism, cum ar fi celulele precanceroase sau tumorile, medicii vor folosi un instrument numit criosondă. Sonda este introdusă printr-o mică incizie în piele. Crioterapia externă exfoliază pielea înghețată, permițând pielii noi sănătoase să regenereze zonele afectate anterior. Când celulele bolnave îngheață și mor în timpul crioterapiei interne, sistemul tău imunitar ajută la curățarea țesutului la adâncimea perfectă.

Cum ne pregătim pentru crioterapie?

Majoritatea oamenilor nu trebuie să facă nicio pregătire specială pentru crioterapie. Medicii noștri vă vor oferi toate instrucțiunile necesare pentru a vă ajută să vă pregătiți înainte de crioterapia internă. Poate fi necesar să încetați să luați anumite medicamente, cum ar fi aspirina, cu câteva zile înainte de crioterapia internă. Alte instrucțiuni speciale pot include restricții alimentare cu privire la cât de mult mâncați sau beți înainte de operație. Astfel, vorbim despre o intervenție non-invazivă care nu ar trebui să fie stresantă.

Author Image
admin

Leave a Reply