De mult mi-am dorit sa invat ceva nou

Recunoscut pentru imbunatatirea abilitatilor cognitive inca de la o varsta frageda, cantatul la pian reprezinta cu siguranta una dintre cele mai elaborate aptitudini ce poate fi deprinsa in orice moment al vietii, cu conditia de a dispune de determinarea si timpul necesar pentru a te dedica acestui hobby. Apreciat indeosebi de iubitorii de partituri clasice, cunoasterea acest instrument reprezinta deopotriva o provocare si un mare triumf personal, data fiind complexitatea compozitiilor si stapanirea de sine necesara dedicarii timpului pentru studiul amanuntit al acestuia.

Motivele pentru care ne simtim atrasi de complexitatea pianului

 De foarte multe ori, multi dintre noi suntem atrasi de acordurile muzicale ale melodiilor, precum si de sentimentele pe care acestea le trezesc in noi, fapt pentru care asociem diverse cantece cu anumite momente din viata noastra prin intermediul memoriei afective. De asemenea, un alt motiv pentru care multi iau in considerare optiunea deprinderii acestei arte de la zero este dorinta de a depasi conditia de simplu observator si spectator, fapt pentru care aleg sa isi exprime emotiile prin intermediul alcatuirii propriilor compozitii. Prin urmare, daca si tu doresti sa ai posibilitatea de a incerca sa reproduci notele muzicale ce alcatuiesc melodiile tale preferate, descopera oferta Ballet Art si inscrie-te la cursurile concepute special pentru incepatori de catre profesorul Cristian Zambreanu.

Beneficiile cursurilor de pian asupra copiilor

Unul dintre aspectele educative ce caracterizeaza latura didactica a studierii unui instrument este fara indoiala imbogatirea culturii generale si muzicale. Avand o istorie bogata, ce se intinde de-a lungul a mai multe secole, melodiile cantate la pian au fost multa vreme in centrul atentiei pentru complexitatea compozitiei ce reusea sa exprime totodata un amalgam de sentimente. In alta ordine de idei, desi poate parea un lucru dificil pentru un copil, invatarea unei partituri reprezinta totodata exersarea abilitatilor de concentrare si perseverare, dat fiind faptul ca, pentru a suna perfect, o compozitie va trebui exersata si armonizata de nenumarate ori iar acest lucru nu se poate deprinde fara repetitii sustinute.

In ceea ce priveste abilitatile cognitive, insasi miscarile repetate pe clapele pianului constituie un exercitiu valoros, datorita avantajului acestora de a exersa capacitatea de a-si dezvolta motricitatea fina si de a realiza conexiunea dintre notele muzicale memorare si suntele produse ulterior de acestea. Nu in ultimul rand, constientizand faptul ca isi exerseaza abilitatile la un instrument considerat a fi deopotriva complex si dificil, orice copil se va simti cu atat mai increzator in fortele proprii in momentul cand primele rezultate vor incepe sa apara. Astfel, cunoscand avantajele incontestabile pe care cursurile de pian le au asupra tinerilor, descopera oferta Ballet Art si bucura-te impreuna cu copiii tai de o noua provocare, prin intermediul careia va puteti bucura de invatarea unui nou instrument de la cei mai buni profesori.

Author Image
admin

Leave a Reply