Îndepărtarea părului nedorit de pe corp nu mai reprezintă de mult un subiect tabu și, de aceea, este necesar să ne informăm cu privire la procedurile existente pe piață care să se ne scutească de efortul de a ne epila în mod repetat, dar și să ne țină departe de eventuale afecțiuni ale pielii ce pot apărea din cauza executării incorecte, cum ar fi foliculita.
Cum se realizează?
Epilarea definitivă presupune utilizarea unei lămpi cu lumină intens pulsată, care emite pulsuri ce sunt absorbite de melanina conținută în firul de păr. Această absorbție încălzește firul la o temperatură de aproximativ 80 grade Celsius și este astfel transmisă în folicul, care este distrus complet, urmând ca firele să cadă în termen de 15 zile. Pentru a putea asigura distrugerea tuturor foliculilor sunt necesare ședințe multiple, numărul lor depinzând de mărime zonei, grosimea firului, dar și de anumiți factori genetici. Cu toate acestea, se vor putea observa rezultate vizibile chiar și după prima ședință; firele crescând mai greu, mai subțiri și în anumite zone dispărând complet. Această procedură se mai numește și epilare laser, deoarece lumina acționează ca un laser ce este atent direcționat către foliculul de păr, în așa fel încât să îl distrugă complet prin ardere/topire.
Rezultatele depind în mare parte de particularitățile fiecărui client în parte, cum ar fi: vârsta, grosimea părului, adâncimea la care sunt rădăcinile, tipul de piele, numărul de tratamente de epilare definitivă. Trebuie să avem în vedere că persoanele ce au tulburări hormonale vor fi nevoite să se prezinte mai des la ședințe de întreținere. Acestea vizează mai ales zona feței, deoarece firele de păr sunt mult mai subțiri și zona este puternic vascularizată, favorizând creșterea acestora.
Ce costuri presupune?
Deși la o primă vedere, cremele depilatoare, aparatele sau ceara de ras sunt accesibile din punct de vedere financiar, calculat pe termen lung, acestea solicită bugete mult mai considerabile decât epilarea definitivă. Astfel că, din cauza necesității de a repeta constant procedurile, instrumentele trebuie recumpărate frecvent, La momentul respectiv nu necesită o sumă considerabilă, însă, raportat la faptul că alocăm sume mici, lunar sau chiar săptămânal, putem observa faptul că în maxim un an de zile am putea amortiza investiția pe care o presupune epilarea definitivă, care vă scapă definitiv de acest efort. În plus, nu are efecte dăunătoare asupra pielii, cum putem observa în cazul celorlalte procedee. Să nu neglijăm și faptul că această procedură va elimina complet eforturile constante pe care le presupunea epilarea clasică acasă, astfel că nu eliminăm doar costurile financiare, ci și cele de timp.
Așadar, dacă pentru un astfel circuit se plătește o singură dată, iar rezultatele sunt permanente; investiția, mică pe moment, dar semnificativă pe termen lung, în aparatele clasice de epilat, va produce găuri mult mai mari în bugetul destinat îngrijirii personale.