Merita sa vizitezi capitala Cehiei

Daca esti in cautarea unei destinatii grozave pentru un city break de vis, cu siguranta, ai de unde sa alegi pentru ca principalele capitale europene sunt ideale pentru toate tipurile de turisti. De exemplu, oricand poti alege un city break Praga de la FabricadeVacante.ro si, cu siguranta, in Cehia vei descoperi o multime de atractii pe care nu ai cum sa le ratezi. Iata cateva dintre sugestiile de care merita sa tii cont si pe care trebuie sa le incluzi pe itinerariul tau.

Gradina zoologica

Cu siguranta sunt putini cei care se gandesc la o gradina zoologica cand ajung in acest oras vechi, insa cea din Praga este considerata una dintre cele mai bune din Europa. De fapt, intr-un top al celor mai bune gradini din zoologice, aceasta se afla pe locul 5, aici regasindu-se o multime de specii de animale, de la elefanti, la girafe, rinoceri si nu numai.

Catedrala Sf. Vitus

Chiar daca a fost nvoie de mai bine de jumatate de mileniu pentru a fi contruita aceasta catedrala, astazi reprezinta una dintre cele mai bogate biserici din Europa. Structura sa impresionanta incorporeaza mai multe stiluri arhitecturale si este un adevarat simbolul al capitalei Cehiei, astfel ca cine ajunge aici neaparat trebuie sa o includa pe itinerariul sau.

Biserica Tyn

Si aceasta constructie este una dintre cele mai cunoscute atractii din Praga, iar turnurile bisericii in stil gotic se ridica 80 de metri inaltime deasupra orasului, astfel, cei care ajung in varful turnurilor sunt recompensati cu o panorama impresionanta. Constructia a inceput in anii 1300, insa turnurile au fost adaugate ulterior, iar in prezent acestea incorporeaza mai multe stiluri arhitecturale, de la gotic, la baroc sau renascentist.

Castelul Praga

De asemenea, si castelul Praga merita descoperit acesta fiind un adevarat complex care a fost ridicat cu scop defensiv. Asadar, in cadrul complexului se regasesc palatul regal, o catedrala, trei biserici, o manastire, turnuri defensive si gradini frumos amenajate. Totul a inceput de la o simpla fortareata din lemn in anii 800, urmand ca trei secole mai tarziu sa fie adaugat si palatul regal, iar alte trei secole sa inceapa si constructia catedralei Sf. Vitus.

Piata Wenceslas

Probabil ca acesta este locul ideal catre care trebuie sa se orienteze iubitorii de shopping. Aici totul a inceput ca o piata de cai care a fost inaugurata de catre regele Charles al IV-lea la mijlocul anilor 1300. Totusi, in ziua de azi poti avea acces la nenumarate baruri, cluburi, hoteluri, restaurante si o multime de magazine, iar cele mai importante evenimente culturale de-a lungul anilor au fost organizate aici. asadar, un alege un city break Praga de la FabricadeVacante.ro si bucura-te de o experienta grozava.

Author Image
admin

Leave a Reply