Nu costa mult sa mergi undeva frumos in concediu

Daca esti in cautarea unei destinatii de vacanta mai putin obisnuita, cu siguranta merita sa vezi oferte Iordania pentru ca acestea te vor duce catre cele mai grozave locuri din aceasta tara. Iordania este plina de istorie si mister, fiind vecina cu Arabia Saudita, Israel si Iraq, iar turistii sunt intampinati de tot felul de surprize la tot pasul. Cu alte cuvinte, Movenpick este locul ideal catre care sa te orientezi pentru a vedea pachetele care iti plac cel mai mult si cele pe care ti le permiti, urmand ca mai apoi sa iti pregatesti bagajul pentru vacanta.

Amman

Bineinteles, o vacanta in aceasta tara ar trebui sa inceapa cu descoperirea capitalei si celui mai mare oras, Amman. Aici vei intalni un amestec intre vechi si modern, de la zgaraie nori pana la ruine care atesta istoria bogata a regiunii. Cu siguranta trebuie sa incluzi pe itinerariul tau vizitarea teatrului roman, Muzeul Iordaniei, galeriile de arta, citadela, dar nu uita nici de viata de noapte care este mai intensa in zona Abdoun. Restaurante, terase, cafenele, toate te asteapta la orice pas, dar trebuie sa vezi si Souk, o piata in aer liber, de unde poti cumpara covoare, bijuterii si nu numai.

Muntele Nebo

La circa 40 de km de capitala Amman se gaseste unul dintre cele mai sacre locuri din Iordania este muntele Nebo, unde se spune ca se a fost inmormantat Moise, astfel ca de sute de ani se aduna aici mii de pelerini. Totusi, daca ajungi aici te vei bucura si de vederi spectaculoase asupra vailor, acestea fiind un alt punct de interes pentru toti turistii.

Jerash

Daca vrei sa vezi cele mai bine conservate ruine romane, atunci Jerash este destinatia ideala in acest sens. Totul te asteapta la circa 50 de km distanta de capitala Amman, iar aici vei fi intampinat de un teritoriu vast, dealuri si vai, pini si maslini, asa ca merita sa planuiesti o vizita aici, posibilitatile de transport fiind destul de variate.

Marea Moarta

Oricine stie ca marea Moarta reprezinta cel mai inferior punct de pe pamant, iar aceasta reprezinta una dintre amarile atractii ale Iordaniei. Fie ca faci doar o vizita, fie iti planuiesti sa te cazezi cateva zile la unul dintre multiplele resorturi disponibile, nu ai cum sa ratezi acest punct important de pe pamant. Te asteapta diferite tratamente si mult rasfat la spa, insa ar trebui sa te grabesti pentru ca sunt efectuate diferite activitati industriale care duc la scaderea nivelului apei cu un metru in fiecare an, astfel ca specialistii sunt de parere ca in mai putin de 50 de ani marea Moarta va seca, asa ca vezi acum oferte Iordania si planuieste vacanta.

Author Image
admin

Leave a Reply