Terapia Dry Needling: Inovație în Tratamentul Durerii

Incercati totul atunci când vine vorba de durerea cronică, de la medicamente până la fizioterapie? Poate că este momentul să descoperiți o alternativă mai puțin cunoscută – terapia dry needling. Această metodă inovatoare de tratament se află în peisajul medical de ceva timp, iar experții de la MovKinetic o aplică cu succes în clinica lor.

Ce este terapia Dry Needling și cum funcționează?

Terapia dry needling, cunoscută și sub numele de terapia cu ace uscate, este o tehnică modernă utilizată pentru tratamentul durerii și al tensiunii musculare. În timpul acestei terapii, sunt utilizate ace fine, asemănătoare celor folosite în acupunctură, care sunt introduse în puncte trigger specifice ale musculaturii, pentru a stimula vindecarea și a reduce durerea.

Beneficiile Dry Needling pentru diverse afecțiuni

Terapia dry needling oferă rezultate impresionante în gestionarea durerii, indiferent dacă este vorba de condiții acute sau cronice. Aceasta poate ajuta pacienții cu probleme cum ar fi tendinită, sciatică, dureri de tip lombalgii sau cefalee tensională. Dry needling funcționează prin eliberarea musculaturii contractate, prin îmbunătățirea fluxului de sânge și prin reducerea inflamației, devenind astfel un aliat de nădejde în lupta cu durerea.

Diferența dintre Dry Needling și acupunctură

Deși ambele tehnici folosesc ace fine și ar putea părea similare la prima vedere, diferențele dintre acupunctură și terapia dry needling sunt semnificative. În acupunctură, acele sunt introduse în anumite puncte ale corpului pentru a echilibra fluxurile de energie, în timp ce în dry needling acele sunt introduse în puncte trigger ale musculaturii pentru a ameliora durerea și tensiunea. Terapia dry needling este, de fapt, bazată pe principiile anatomice și neurologice moderne, nu pe filosofia orientală.

Experiențe ale pacienților cu terapia Dry Needling

Mai mulți pacienți care au experimentat terapia dry needling la MovKinetic spun că aceasta a produs schimbări semnificative în starea lor de sănătate. Mulți au relatat o scădere rapidă a durerii după câteva sesiuni, în timp ce alții au spus că au început să-și folosească mușchii mult mai eficient.

De asemenea, pacienții apreciază faptul că terapia dry needling este o procedură relativ nedureroasă. Majoritatea descriu introducerea acelor ca o senzație ușoară de ciupitură sau de tragere, mai degrabă decât o durere intensă.

Fascinantă și eficientă, terapia dry needling se dovedește a fi o soluție inovatoare oferită de experții de la MovKinetic pentru pacienții care caută ameliorarea durerii. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui tratament alternativ sau completar la metodele convenționale, terapia dry needling ar putea fi răspunsul pe care îl căutați. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul celor de la MovKinetic.

Author Image
admin