Un vin bun face diferenta la cina

Una dintre bauturile preferate ale noastre a fost dintotdeauna vinul, iar acesta se poate servi in tot felul de contexte, fiind totusi recomandat sa se consume in cantitati moderate. Se spune despre vin ca promite o multe de beneficii sanatatii, insa atunci cand se depasesc cantitatile recomandate aceste beneficii sunt inlocuite de factori de risc. Putini stiu ca Romania este unul dintre cei mai mari producatori de vin din lume, iar solurile din tara noastra sunt atractive, printre altele, si datorita costurilor reduse de productie, comparativ cu cele ale altor mari producatori din Europa, precum Franta, Italia sau Germania.

Din fericire, nu trebuie sa fii expert pentru a sti cum sa alegi o sticla de vin buna, dar exista cateva detalii de care ai putea tine cont, astfel incat sa ai garantia ca ai luat o decizie inspirata. De exemplu, vinurile se pot clasifica in functie de cantitatea de zahar pe care o contin, iar alte criterii sunt aciditatea si timpul de maturare. Nu uita nici de tipul de struguri care dau viata bauturii tale preferate.

Sunt multe tipuri de vinuri romanesti, iar acestea pot fi impartite in functie de culori, gust si miros, insa la fel de mult pot conta si vechimea sau cat de rare sunt soiurile. Exista trei tipuri de vinuri, cele mai populare, adica cele rosii, cele roze si cele albe. Astfel, primele dintre acestea provin de la anumite tipuri de struguri, printre care putem aminti de Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir sau Malbec. Culoarea specifica unui tip de vin este data de coaja strugurilor. La capitolul vinuri albe putem aminti de anumite soiuri printre care Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel sau Chardonnay. In schimb, vinurile rose, care se bucura de o popularitate tot mai mare, sunt produse tot din struguri rosii, iar diferenta de culoare este adusa de timpul cu care bautura ramane in contact cu coaja strugurilor.

Daca esti in cautarea unor vinuri romanesti de calitate se poate spune ca ai nimerit in locul adecvat pentru ca la Budureasca sunt disponibile o multime de variante din care sa alegi. In plus, acesta este un magazin online, ceea ce presupune ca orice sticla pe care o cauti se va afla la numai cateva click-uri distanta. Pe aceasta cale economisesti mult timp in conditiile in care nu mai trebuie sa te ratacesti prin magazinele obisnuite. Poti sa te informezi imediat cu privire la fiecare tip de vin in parte, astfel incat sa ai garantia ca ai luat o decizie inspirata si, mai mult, preturile sunt foarte bune. Asadar, nu trebuie sa pregatesti bugete mari pentru a cumpara vinurile tale preferate si oricand poti sa urmaresti si ofertele care te asteapta la Budureasca.

Author Image
admin

Leave a Reply