Tot ce trebuie să știi despre noile tendințe din domeniul casă și grădinărit

Thedeco.ro este un site nou apărut care își propune să aducă în fața cititorilor cât mai multe articole despre ultimele noutăți în materie de renovări, decorațiuni interioare și exterioare, grădinărit și idei practice. Nu este ușor să dai personalitate casei tale, mai ales acum, când putem alege din sute de combinații. Pentru a duce la bun sfârșit realizarea acestor schimbări, de cele mai multe ori costisitoare din punct de vedere financiar, trebuie să ai, pe lângă resurse suficiente, timp și răbdare.

În ultimul timp, persoanele care locuiesc la casă nu se opresc doar la amenajarea locuințelor. Se pare că mulți dintre aceștia au adoptat un nou trend și anume, amenajarea grădinilor cu plante exotice. Viziunea asupra colțurilor verzi s-a schimbat drastic în ultimii ani, transformându-se în multifuncționale în care astăzi mâncăm, gătim, ne antrenăm, ne scăldăm sau ne cultivăm plantele de consum. Din 2016, designerii de locuințe au pus un accent foarte mare pe plantele decorative de interior. Cu timpul, interesul pentru colțul verde s-a extins, astfel că, în prezent, arhitecții nu oferă schițe fără să introducă câteva opțiuni pentru decorațiuni exterioare.

Majoritatea plantelor pot fi cultivate în interior, atât timp cât sunt expuse la circa 7 ore de lumină pe zi. Unele ierburi de consum, cum ar fi busuiocul sau cimbrișorul, au nevoie de o fereastră însorită orientată spre nord, în timp ce iubitorii de umbră, cum ar fi menta, preferă un nivel de lumină mai scăzut. Faceți-vă propriile jardiniere de plante folosind cutii reciclate, borcane, paleți din lemn sau jgheaburi. Asigurați-vă că plantați ierburile conform cerințelor scrise pe etichetă și, poate că cel mai important aspect, udați-le corespunzător.  Deși recomandarea grădinarilor cu experiență înlătură ideea de a cultiva leguminoase în jardinierele de pe balcon, asta nu înseamnă că, într-un final, nu vă puteți bucura de niște roșii proaspete sau castraveți. Răsadurile sunt mai greu de întreținut, din cauza faptului că au o nevoie permanentă de apă, lumină și căldură. Totodată, spațiul este singurul factor care v-ar putea limita cu adevărat. În loc să ocupați balconul cu leguminoase, îl puteți decora cu multe alte plante și ierburi pe care le puteți folosi în bucătărie.

Author Image
admin

Leave a Reply