Ha-ha-zard!

Acum cateva zile am aflat ca hazardul si-a facut din nou de cap! Si unde putea sa se intample acest lucru daca nu in sanul cald si primitor al loteriei mioritice?
A treia zi de Craciun a fost organizata o tombola CaDou. Participanti: vreo 332.190 de fraieri. Premii: un LCD-eu si vreo 500 lei de caciula. Castigatori: x si fratele lui x; y si sotia lui, plus fatul; z, w si k de doua ori ( au mancat mult ca-bis cand erau mici); si tot asa. Cineva s-a sesizat (e chiar amuzant ca un participant frustrat ca hazardul il tot pacaleste s-a apucat sa faca statistici legate de cei 400 de “fericiti” castigatori) ca prea sunt multe castiguri “de familie” si a reclamat Loteria la OPC.
In urma acestei reclamatii doamna Ghervasuc a stat si-a tremurat sub plapuma, nu s-a mai dat jos din pat si nici n-a mai mancat nimic timp de trei zile.
O moderatoare de la Realitatea TV a reusit totusi sa o aduca in studioul emisiunii ei si sa ii puna cateva intrebari legate de acest subiect.
Pentru a explica situatia putin obisnuita, presedinta a scos la inaintare tot batranul hazard. Iar pentru a argumenta ca nu se pot produce nereguli in cadrul institutiei, deoarece comitete si comitii vegheaza la buna desfasurare a evenimentelor de acolo, a mai spus:
„Peste tot in Europa, comisiile de omologare si comisiile de tragere sunt formate doar din reprezentanti ai Loteriei.

In niciun caz, nu sunt reprezentanti ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, cum sunt la noi, nu sunt reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului sau ai Ministerului Finantelor. Oare nu sunt toti acestia pentru a nu mai exista atatea fabulatii pe seama acestor trageri?”
Auzind-o pe d-na Ghervasuc, cateva minute mai tarziu, spunand ca 40% din incasari se intorc sub forma de premii, restul fiind profit care merge spre diverse institutii ale statului, iar la sfarsitul anului 80% din profitul net se duce tot catre aceste institutii, de ce nu as crede eu, cetatean de rand, ca… ursul latra, cainii merg… aaa, nu… cainii latra, ursul merge… nici….da! ursul merge, cainii isi vad de oasele lor?!
In final va propun un joc: luati o foaie de hartie, un pix si apoi scrieti 6 posibile norocoase. Luati apoi o alta foaie de hartie, acelasi pix si dati-le persoanei apropiate pentru a nota si ea 6 norocoase. Ce sanse sunt ca pe acele foi de hartie sa fie aceleasi numere, sau macar trei numere comune? Cum… aproape zero?!
Daca a fost posibil ca acelasi om (si inca unul, si inca unul, plus familia lui) sa castige de doua ori cand s-au extras 400 de bilete din 400.000, orice este posibil.
HA-HA-HA- zard!

Author Image
admin